Защо да инвестираме в SEO оптимизация ?

Независимо от размера на бизнеса си, вие трябва да имате онлайн присъствие. Без интернет и SEO оптимизация (Search Engine Optimization) шансовете ви да оцелеете в изключително конкурентната бизнес среда са твърде ниски. Последни маркетингови проучвания показват, че малките бизнеси, инвестирали в SEO бележат среден ръст от 20-40% само за 1 година.

Какво е SEO ?

SEO Оптимизация (Search Engine Optimization) е комплексен термин, включващ в себе си различни техники, стратегии и правила, които подобряват класирането на вашия уеб сайт в интернет търсачките. Най-използваната интернет търсачка е Google, което автоматично я определя като №1 приоритет за оптимизаторите и  техните клиенти.

Струва ли си да инвестирам в SEO ?

Както вече споменахме – малките бизнеси бележат  ръст между 20-40% при инвестиране в SEO оптимизация.  Повечето от вас вече сигурно се замислят „колко струва SEO ?” Отговорът на този въпрос няма как да е еднозначен. Първоначално трябва да изберете фирма, която да се заеме с вашето SEO. Реномираните SEO компании предлагат първоначално бърз одит на вашия сайт, с който ще ви обяснят какво трябва да се направи, за да прогресирате в Google класирането. Формирането на цената вече зависи от самата компания, а минималния срок на оптимизиране е 6 месеца, за да видите резултатите от работата върху SEO на сайта ви.

Специално за онлайн магазините и търговията, SEO е предпочитана стратегия за развитие, увеличаване и задържане на бизнес позициите на дадена компания.

Много от вас ще се запитат „защо да не инвестирам в рекламата на Google ?”. Отговорът на този въпрос е следният:  закупуването на реклама ви носи бързи, но временни резултати. Ако обаче инвестирате в SEO, резултатите ще дойдат по-бавно, но ще бъдат много по-дългосрочни.

Големите компании вече имат специални SEO отдели или отделят годишен бюджет за SEO, факт който говори сам по себе си относно значимостта на SEO оптимизацията.

Facebooktwitterlinkedin
1 vote